dsa-logo.jpg

“A stílus az egyetlen olyan igazi luxus, amit bárki megengedhet magának, függetlenül attól, hogy mennyi pénze van. Ez olyan dolog, ami velünk született, de tanulható.”

(Giorgio Armani)

Lakberendezni mindenki tud. Mindannyian berendezzük az otthonunkat, alakítjuk környezetünket. A kérdés számomra az, hogyan sugározhat egy adott tér összhangot, harmóniát, milyen eszközökkel lehet a kívánt hangulatot elérni.

A lakberendező feladata nem az önmegvalósítás, hanem a megrendelő igényeinek, lehetőségeinek feltárása, segítségnyújtás a színek, stílusok kavalkádjában történő eligazodáshoz. A tervező ötleteket ad, irányt mutat, ami alapján a megrendelő dönt. Mindez persze idő. Ám a tervezésre, álmodozásra szánt idő megtérül, és reményeim szerint a közös alkotómunka végére ügyfelem egyedi, élhető, harmonikus otthon boldog tulajdonosa lesz.

 

Bemutatkozás

Darida-Sárközi Anita

Az álmok megvalósításához a lakberendezőnek meg kell ismernie ügyfelét. A sikeres együttműködéshez, közös gondolkodáshoz kölcsönös szimpátiára, bizalomra van szükség. Ehhez elöljáróban néhány sor magamról:

Már kisgyermekként szerettem belesni a nyitott ablakokon… és ez azóta sem változott. Itthon és külföldön járva is hívogatnak a tárva felejtett ajtók-ablakok. Kíváncsi vagyok, vajon mások hogyan élnek, miként rendezik be az otthonukat.

1999-ben közgazdász diplomát szereztem, ám néhány íróasztal mögött, számok között eltöltött év után rájöttem, még mindig inkább nyitott ajtókon leskelődnék...

Időközben hobbiból virágkötészetet tanultam, és lelkesen lapozgattam a lakberendezési magazinokat. Saját házunk építésekor jöttem rá, hogy élvezem a tervezés-álmodozás, kivitelezés minden mozzanatát.

Megszállottá és okleveles lakberendezővé a Junior Art Center–Lakberendező Iskola segítségével váltam.

Tervezőként az ARCHLine.XP_Interior programot használom. Szeretem a visszafogott eleganciát, a letisztult formákat, a föld- és pasztell színeket. Munka után pedig a csendet és a belém kapaszkodó apró kezecskéket.